Warta Industri

Faktor apa sing nyebabake umur batere?

2020-12-10
Umur batere

Umume wong duwe kesalahpahaman yen umure batere lithium gumantung saka kaping kapisan. Kasunyatane, umur batere gumantung karo "jumlah siklus pangisi daya lan debit lengkap" saka batere. Iki nuduhake proses lengkap batere kanggo ngrampungake konsumsi / ngisi daya 100%. Contone, "batere saka pangisian daya nganti panggunaan lengkap, lan banjur saka 0% nganti 100% sekaligus" minangka siklus pangisian daya lan pangisian daya lengkap, lan "ngisi daya sethithik, ngisi daya saka 30% nganti 80% ing kaping pindho "uga siklus pangisian daya lengkap.

Dadi, kita duwe konsensus dhasar yen batere tetep, kajaba kanggo kahanan liyane. Nanging, mesthi ana jurang antarane ideal lan kasunyatan. Ing panggunaan praktis, akeh faktor sing nyepetake batere, kalebu suhu, overcharge, over debit lan ngisi daya cepet.