Warta Industri

Makeover mangan kanggo baterai lithium-ion

2021-03-26
Makeover mangan kanggo baterai lithium-ion

22 Mar 2021 - panyimpenan energi baterai lithium-ion panyimpenan energi lithium-ion
Koda tanpa kobalt bisa ngrampungake masalah pasokan kanthi nggunakake salah sawijining logam paling murah sing kasedhiya.
Peneliti AS nggawe batere lithium-ion sing nggunakake mangan minangka bahan katoda tinimbang kobalt utawa nikel tradisional. Pakaryan kasebut bisa menehi alternatif sing murah lan akeh kanggo sumber daya sing saya larang lan winates iki, nyediakake cara kanggo memenuhi permintaan panyimpenan energi lithium-ion sing saya akeh.

Umume katoda batere lithium-ion gumantung karo kobalt utawa nikel amarga gampang njaga struktur lapisan lan teratur. Nanging ing 2014 klompok ing Massachusetts Institute of Technology (MIT) sing dipimpin dening Gerbrand Ceder nuduhake manawa batere lithium-ion kanthi struktur sing ora cocog bisa digunakake anggere kaya lithium, mbukak kemungkinan nyoba anyar, lan bisa uga luwih apik, bahan.

Ceder lan kolega ing Universitas California lan Laboratorium Nasional Lawrence Berkeley, AS, saiki wis nggawe batere lithium-ion kanthi katoda adhedhasar manganese, lan nuduhake manawa bisa ngasilake energi luwih akeh tinimbang kobalt utawa nikel. â € ˜Gagasan kita yaiku yen ora bisa nggawe katode ing papan sing ora peduli babagan lapisan, kita bisa nggunakake spektrum logam sing luwih jembar, ujare panulis utama Jinhyuk Lee saka MIT. "Kita mutusake golek mangan amarga iku minangka logam paling murah sing kasedhiya."

Manganese wis digunakake ing katoda batere lithium-ion lapis tradisional nanging minangka logam sing stabil sing ora sithik melu-melu panyimpenan elektron. Upaya pungkasan nggawe katoda sejatine sifate manganese lan oksida logam liyane wis diwatesi amarga ora stabil lan ilang kapasitas amarga kakehan aktivitas redoks oksigen nalika ion lithium pindhah saka katod menyang anoda adhedhasar lithium sajrone ngisi daya.

Kanggo nyuda kegiatan iki lan entuk katoda oksida manganese kapasitas tinggi, tim Ceder nemokake cara kanggo mangan mangan ijol-ijolan rong elektron, yaiku katode adhedhasar nikel kapasitas, dudu siji. Iki kalebu nyuda valence mangan menyang Mn2 + kanthi ngganti sawetara anion oksigen karo anion fluor valentine ngisor nalika ngganti sawetara kase mangan karo niobium lan ion titanium sing luwih dhuwur. Iki tegese redoks dobel kation mangan bisa kedadeyan saka Mn2 + nganti Mn4 +, saéngga fraksi ion lithium sing dhuwur bisa obah saka katoda menyang anoda lithium tanpa stabil.

â € ˜ Hasil laboratorium [tes bersepeda batere] nuduhake kapadhetan energi katoda kita (~ 1000 Wh / kg) dibandhingake karo katoda sing ana (600 "700 Wh / kg)," ujare Ceder. â € ˜Nanging data kita ora ana ing skala komersial, mula luwih becik tes lan optimalisasi bahan kita .â € ™

â € ˜Nalika perlu stabilitas siklus luwih lanjut kanggo aplikasi praktis, strategi sing dilaporake kasebut njanjeni banget lan ngidini bisa njelajah macem-macem kation sing dhuwur, â komentar Gleb Yushin, sing nyelidiki panyimpenan energi ing Institut Teknologi Georgia , AS. â € ˜Kebutuhan kanggo nyuda voltase sel dadi nilai sing murah banget bisa nggawe kendhali aplikasi teknologi sing dilaporake menyang piranti elektronik, nanging ora bakal dadi masalah utama kanggo aplikasi otomotif.


Telp: 86-0755-33065435
Kirim: [email protected]
Web: www.vtcbattery.com
Alamat: No 10, JinLing Road, Zhongkai Industrial Park, Kota Huizhou, China

Kata Kunci Panas: batere lithium polimer, pabrikan baterai lithium polimer, Baterai Lifepo4, Baterai Polimer Lithium-ion (LiPo), batere Li-ion, LiSoci2, batere NiMH-NiCD, Baterai BMS


Ing urip saben dinane, sinaoni luwih lengkap babagan panggunaan batere lithium, utamane ngisi daya piranti lan ponsel, supaya ora ana bledosan sing disebabake amarga ngisi daya suwe banget